C.S. Lewis – Creştinismul redus la esenţe

Despre autor:
Nascut in Irlanda in 1898, C.S. Lewis este educat la Colegiul Malvern timp de un an, dupa care isi continua studiile in particular. Obtinand cea mai mare distinctie de absolvire acordata de Universitatea Oxford (triple First), ramane in cadrul Universitatii ca Fellow al colegiului Magdalen, functionand ca tutore, in perioada 1925-1954. In 1954 devine profesor de literatura medievala si renascentista la Universitatea Cambridge. Cursurile tinute de el, remarcabile si populare, au influentat in mod profund si durabil generatii de studenti. Ateu pana la maturitate, C.S. Lewis isi descrie convertirea in Surprised by Joy (Surprins de bucurie): „In 1919, pe la Rusalii, m-am dat batut si am admis ca Dumnezeu este Dumnezeu… eram, poate, cel mai descurajat si mai nehotarat convertit din toata Anglia.” Aceasta experienta a fost cea care l-a facut sa inteleaga nu doar apatia, ci si refuzul activ de a accepta religia; pornind de aici, in ipostaza de scriitor crestin inzestrat cu o minte exceptional de ascutita si de logica si cu un stil lucid si inviorator, C.S. Lewis a fost fara egal. The Problem of Pain (Problema durerii), The Screwtape Letters (Scrisorile lui Sfredelin sau Sfaturile unui diavol batran catre unul mai tanar), Mere Christianity (Crestinism. Pur si simplu), The Four Loves (Cele patru iubiri), precum si postuma Prayer: Letters to Malcom (Rugaciune: Scrisori catre Malcom) nu sunt decat o parte din operele sale cele mai vandute. A scris si carti pentru copii si science-fiction, in paralel cu multele sale lucrari de critica literara. Operele sale sunt cunoscute de milioane de oameni, pretutindeni in lume, prin traduceri. S-a stins din viata in 22 noiembrie 1963, in locuinta sa din Oxford.

Despre carte:
De la data cînd a fost mai întîi publicată (1941) şi până astăzi, cartea aceasta s-a vândut în sute de mii de exemplare şi le-a slujit multor intelectuali drept călăuză pentru intoarcerea la o credinţă vie şi mîntuitoare în Dumnezeu.

Cartea a putul fi descarcata multa vreme de pe site : http://charis.lx.ro/carti.html

Dupa stergerea acestui site si dupa multe cautari am reusit sa o gasesc pe http://ionatan.wordpress.com/ de unde am preluat-o si amtransformat-o intr-un fisier pdf care poate fi salvat de aici: http://www.maini-deschise.ro/MD/carti/CSLcre.pdf

0 răspunsuri la „C.S. Lewis – Creştinismul redus la esenţe”

  1. As vrea sa rog pe cineva care a descarcat versiunea on-line sa ma ajute : se pare ca nu se mai gaseste cartea sub forma de print (cel putin, in versiunea SMR pare sa se fi epuizat).
    Am incercat sa fac mai multe cautari, dar si versiunea on-line pare sa se fi “epuizat” : cred ca singura posibilitate care mi-a ramas este sa primesc de la cineva carea a descarcat-o. Poate nu ma pricep indestul ca sa o gasesc pe net,
    Cu speranta ca se va gasi un binevoitor,
    Emma
    fara spatii (se scoate semnul „_”) si cu semnul @ in loc de (at) m_b_o_x (at) k.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.