Rugaciunea lui Rick Warren la investiriea presedintelui SUA

Atotputernicule Dumnezeu, Tatăl nostru, tot ceea ce vedem şi tot ceea ce nu putem vedea există numai prin Tine. Totul vine de la Tine, totul îţi aparţine, totul există pentru gloria Ta. Istoria este povestea Ta. Scriptura ne spune: “Ai auzit, oh Israel, Domnul este Dumnezeul nostru, Domnul este unul singur“. Iar Tu eşti plin de compasiune şi milostiv şi iubesti toată lumea pe care ai făcut-o. Acum ne bucurăm astăzi, în America, nu numai de transferul paşnic de putere pentru 43-a oara, dar am sărbătorit un punct de cotitură în istorie cu inaugurarea primului nostru preşedinte Afro-American al Statelor Unite. Noi suntem recunoscători ca trăim pe acest pământ, un tărâm de inegalabila posibilitate, unde fiul unui imigrant african poate conduce la cel mai înalt nivel de conducere. Şi noi ştim astăzi că Dr. King şi un mare nor de martori strigă de bucurie în ceruri. Dă-ne pentru noul preşedinte, Barack Obama, înţelepciunea de a ne conduce pe noi cu umilinţă, curajul de a ne conduce pe noi cu integritate, cu compasiune, pentru a ne conduce pe noi cu generozitate. Binecuvântează-l şi protejează-l pe el, familia sa, pe vicepreşedintele Biden, Cabinetul şi pe fiecare dintre liderii liber aleşi. Ajută-ne, oh Doamne, să ne amintim că suntem americani. Uniţi nu de rasă sau religie sau de sânge, ci de angajamentul nostru pentru libertate şi justiţie pentru toţi. Când ne vom concentra pe noi înşine, când ne vom lupta unii cu alţii, atunci când am uitat de tine, iartă-ne. Când vom presupune că măreţia şi prosperitatea noastră este numai a noastra, ne iartă. Atunci când nu reuşim să tratam semenii noştri ca fiinţe umane şi tot pământul cu respectul pe care îl merită, iartă-ne. Şi, după cum ne confruntăm cu aceste zile grele ce ne stau înainte, fie să avem o renaştere a clarităţii în scopurile noastre, responsabilitate în acţiunile noastre, umilinţă în abordările noastre şi politeţe în atitudinile noastre, chiar şi atunci când suntem diferiţi. Ajută-ne de a împărtăşi, de a servi şi de a căuta binele comun al tuturor. Fie ca toţi oamenii de bună-credinţă să se unească pentru a lucra pentru o naţiune mai corectă, mai sănătoasă şi mai prosperă şi o planetă paşnică. Şi fie să nu uitam că într-o zi, toate naţiunile, toţi oamenii vor da socoteală înaintea Ta. Acum dedicăm preşedintele nostru şi pe soţia sa Michelle şi fiicele sale, Malia şi Sasha, în grija Ta iubitoare. Cer umil acest lucru în Numele Celui care mi-a schimbat viaţa – Yeshua, Esa, Jesus, Isus, care ne-a învăţat să ne rugăm: “Tatăl nostru, care eşti în ceruri, Sfinţească-se numele Tau. Vie împărăţia Ta, facă-se voia Ta, precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă greşelile noastre precum iertăm şi noi celor ce ne greşesc. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău, căci a Ta este împărăţia şi puterea şi gloria în veci. Amin.”

0 răspunsuri la „Rugaciunea lui Rick Warren la investiriea presedintelui SUA”

 1. V-am apreciat foarte mult situl dar ma intreb cum puteti publica cuvintele unui eretic-satanist-mason-illuminati-false profet care modifica biblia si predica o noua biblie proprie care nu are nimic in comun cu Cuvantul Domnului din Scriptura.
  Chiar credeti ca daca e din America, e un profet al Domnului? Nu va lasati mintiti de falsii profeti care sunt lupi in blana de oaie, ca toti ceilalti tele-evanghelisti: Benny Hinn, Billy si Frank Graham, Joyce Mayer, Tony Campolo, Pat Robertson, Oral Roberts, TD Jacks, Paula White si lista e lunga…

 2. Da vad ca ati publicat alt eretic pagan vrajitor, C.S. Lewis, care nu are nimic in comun cu Domnul Isus.
  Fratilor, cititi biblia cu atentie si incercati spiritele cand publicati articole! Chiar daca romanii sunt insetati de cunoastere a Cuvantului Domnului, asta nu insemana ca le puteti da otrava de sarpe in loc de apa!

 3. Rick Warren este un pastor baptist respectat, iar cuvintele sale sunt profunde: Incepe rugaciunea cu cine este Dumnezeu , unul mai mare ca Obama si El face istoria.Apoi in rugaciunea sa foloseste numele lui Isus Hristos singurul Dumnezeu. La numit pe nume pentru ca nu cumva cineva sa creada cand zice Dumnezeu e vorba de alah sau altcineva.

  Vad ca nu mai functioneaza link-ul spre cartea lui C.S.Lewis pe care dumneavoastra il numiti „pagan, eretic, vrajitor” nu stiu din care motiv (altul decat ca e american..)
  Crestinismul redus la esente este o carte buna, folositoare care pentru mine a fost de un folos real in primii mei ani de crestinism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.